Bekappen

Bekappen Hoefsmederij Tyrell Evora

Bekappen - belangrijk voor het paard
Het is voor de goede conditie van de hoeven noodzakelijk om het bekappen eens in de 6 tot 8 weken uit te voeren. Het bekappen is eigenlijk het bijwerken van de hoef zodat deze geen kans krijgt om teveel uit te groeien. Dit wordt meestal veroorzaakt door onvoldoende natuurlijke slijtage van de hoef. Ik hou bij het bekappen altijd rekening met de natuurlijke stand van het been en de hoef en probeer deze zo weinig mogelijk te veranderen, tenzij er juist gecorrigeerd moet worden bijvoorbeeld bij jonge paarden. Ook zorg ik ervoor dat de hoef een evenwichtig model heeft en het paard goed in balans blijft staan. De bekapping mag het paard beslist niet hinderen in zijn natuurlijke beweging.

Wilt u meer informatie over het bekappen of bent u nieuwsgierig geworden naar mijn tarieven? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Diensten.

Jumping Amsterdam 2020 - Hoefsmederij Tyrell Evora

Jumping Amsterdam 2020

12 december 2019 - Internationale paardensport in de RAI Amsterdam Paardensportliefhebbers ontmoeten elkaar van donderdag 23 tot en met zondag 26 januari 2020 in de RAI Amsterdam. Geniet van het allerhoogste... lees verder »

Beste Allround Hoefsmid van Nederland - Hoefsmederij Tyrell Evora

Beste Allround Hoefsmid van Nederland

12 december 2019 - De in 2019 voor het eerst door de Nederlandse Vereniging van de Hoefsmeden georganiseerde wedstrijd om de titel Best Allround Hoefsmid van Nederland was zo'n succes, dat de Vereniging in 2020... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.