Notice: Undefined index: screenshot in /var/www/vhosts/hwcms.nl/httpdocs/cdn/templates/design3/includes/blogbericht.php on line 98

Beste Allround Hoefsmid van Nederland

Beste Allround Hoefsmid van Nederland

Beste Allround Hoefsmid van Nederland Hoefsmederij Tyrell Evora
Tyrell Evora - Hoefsmederij Tyrell Evora

Geschreven door:

E-mail Tyrell Evora Facebook Instagram

In het 2019 voor het eerst door de Nederlandse Vereniging van de Hoefsmeden georganiseerde wedstrijd om de titel Best Allround Hoefsmid van Nederland was zo een succes, dat de Vereniging in 2020 hoogstwaarschijnlijk voor een herhaling gaat.
Waar gaat het om tijdens de wedstrijd?
Doelstelling: het beslaan van een paard met eigen middelen om zo de Beste Allround hoefsmid (M/V) van Nederland te worden.
Eisen van deelname: Deelnemers dienen lid te zijn van de NVvH en in bezit te zijn van een diploma.
Aantal deelnemers: maximaal 40 hoefsmeden, verdeeld over 4 groepen van 10 deelnemers.

Twee leden van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden beoordelen het beslag. Hier worden het bekappen, de keuze van de ijzers, pasvorm van de ijzers, het nagelen, de stand en eventuele standcorrectie en totaalbeeld bekeken.
Eén jurylid gaat over de ergonomie en veiligheid van de bus. Dit wordt uitgevoerd door een Arbo-medewerker of brandweercommandant.
Eén jurylid kijkt naar ergonomie bij de hoefsmid tijdens het werk: werkhouding, gebruik hulpmiddelen etc.
Eén jurylid gaat over de communicatie van de hoefsmid met de klant. Dit kan een vrijwilliger zijn die het paard vasthoudt en een vragenlijst invult.

Tijdsduur: 90 minuten voor het beslaan van het paard.
Aanwijzing paard: geschiedt door middel van loting (er kan onderling niet geruild worden).
Puntentelling: alle 4 de onderdelen worden bij elkaar opgeteld waarvan het beslag 2x telt.
Geschillen worden opgelost door de jury met als arbiter de voorzitter van de vereniging.

Bron: https://www.facebook.com/events/sprong-vooruit/beste-allround-hoefsmid-van-nederland/2229818550399124/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.